Kjønnssykdommer

Det finnes flere ulike typer sykdommer som man kan bli smittet med gjennom seksuell kontakt. Seksuelt overførbare infeksjoner har det til felles at de kan smitte ved vaginal-, anal- eller oralsex uten bruk av kondom, og at de ikke alltid gir symptomer som gjør at man oppdager smitten. Man kan altså føre smitte videre til andre uten å vite at man er smittet selv. Det viktigste forebyggende redskap er kondom som kan bestilles gratis på helsenorge.no. Hvis man ikke har brukt kondom er det viktig å teste seg jevnlig.

Folkehelseinstituttet anbefaler at du tester deg for klamydia hvis:

  • Du har symptomer
  • Du har fått ny partner
  • Du har hatt ubeskyttet sex med en partner som du ikke kjenner smittestatusen til 
  • Partneren din har klamydia

Hos Digilege kan du bestille hjemmetest for påvisning av seksuelt overførbare sykdommer - med tilhørende oppfølging fra lege. Vi undersøker for klamydia, gonore og mycoplasma på én enkelt prøve! Du vil bli kontaktet per telefon når analyseresultatene er klart.

NB: Mycoplasma undersøkes ikke rutinemessig, kun hvis du har symptomer.

Hvordan behandler vi  deg

Ved å trykke Bestill klamydiatest sender vi deg en prøvetakingsutstyr til urinprøve i en nøytral konvolutt, og du får en mail med en bruksanvisning. Urinprøven sender du inn i den forhåndsfrankerte konvolutten som følger med. Prøven analyseres raskt etter mottak på laboratoriet. Ca 14 dager etter at du har sendt inn prøven vil du få svaret pr. telefon fra en av våre leger. Dersom prøvene viser at du er syk vil oppfølgende legekonsultasjon og behandling for klamydia/gonore være gratis. Og alt kan gjøres hjemmefra!